Гинка Върбакова, собственичката на Интерком България, която купува ЧЕЗ и предизвика

...
Гинка Върбакова, собственичката на Интерком България, която купува ЧЕЗ и предизвика
Коментари Харесай

Гинка Върбакова: Аз съм крайният собственик, не съм Гинка от Требич

Гинка Върбакова, собственичката на " Интерком България ", която купува ЧЕЗ и провокира оставка на енергийния министър Теменужка Петкова се появи обществено за пръв път в изявление с Виктор Николаев от Нова телевизия.

„ Аз съм крайният притежател. Това се вижда от Търговския указател. Крайният притежател в Търговския указател съм аз ”, сподели и повтори Върбакова.

На въпрос за какво чешката страна е избрала точно нейната компания, тя отговори: „ Не мога да кажа за какво са избрали нас. Това беше една дълга и доста комплицирана процедура, в която се изискваха доста финансови документи, които да подсигуряват кои сме ние, какъв е нашият опит и какво можем да създадем. По принцип при подобен тип финансиране, тъй като покупката на активите на ЧЕЗ ще стане с привлечено финансиране с банков заем от интернационална банкова институция, която все още, за жалост, не мога да разкрия ”.

Запитана по какъв начин банката си подсигурява, че обезпечава парите, Гинка Върбакова отвърна: „ Практиката е при подобен тип финансиране, да бъдат залагани акциите на сдружението, т.е. това е изцяло позната във финансовите среди процедура ”. Върбакова сподели още, че активите на нейното сдружение се правят оценка на към 100 млн. лева, означи, че е милионер и не е „ Гинка от Требич “. Най-обидно било за нея, че името й станало нарицателно.

От изявлението й стана ясно, че от 20 години познава Теменужка Петкова, която подаде оставката си като енергиен министър, откакто договорката беше оповестена обществено.

На въпрос дали Петкова е помогнала по някакъв метод в реализирането на договорката за продажбата на ЧЕЗ, Гинка Върбакова беше безапелационна: „ Цялата договорка се организира под чешкото законодателство. Цялата договорка и диалози бяха в Прага и българското държавно управление, български министри или български политически лица не са имали безусловно никаква информация за нея. Това е една частна договорка ”.

Представители на ГЕРБ дадоха през вчерашния ден изключителна конференция, на която обявиха, че Българска банка за развиване (ББР) не е финансирала договорката с ЧЕЗ. Нинова лъже, съобщи Делян Добрев, народен представител от ГЕРБ във връзка изказванието на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред медиите, съобщи БГНЕС.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР